آدم ربایی میلیاردی در تهران و رها کردن گروگان در مازندران دستگیری سرکرده باند بزرگ قاچاق مواد مخدر در شرق کشور و عامل شهادت دو پلیس ۲ کشته و مصدوم در تصادف خودرو سواری با موتورسیکلت در شهرستان فیروزه (۶ مرداد ۱۴۰۳) برخورد بنز ۱۰ تن و یک دستگاه سواری ۲۰۶ حادثه آفرید (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعرض راننده شیطان‌صفت به دختر جوان فرار دختر نوجوان با مرد سابقه‌دار الزام به استفاده از سامانه تعیین اجاره بها در مشهد | ۱۷ مشاور املاک متخلف پلمب شدند (۶ مرداد ۱۴۰۳) «هگمتانه» ثبت جهانی شد (۶ مرداد ۱۴۰۳) فردا یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) هیچ ازدواج و طلاقی در کشور ثبت نمی‌شود قیمت بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۳ مشخص شد کاسبی با تب دنگی! وام ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری چه زمانی واریز می‌شود؟ چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ اقدامات اورژانسی در زمان گرمازدگی کدام است؟ هواشناسی هشدار داد؛ تشدید رگبار و رعدوبرق در ۱۳ استان و احتمال وقوع سیلاب در هفته جاری (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان‌رضوی در روز یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) حکم اعدام پرستار قلابی به زودی اجرا می‌شود ثبت اعتراض به نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تمدید شد + جزئیات نتایج آزمون سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ (۶ مرداد ۱۴۰۳) آزار و اذیت شیطانی زن جوان در پوشش مسافرکشی در پایتخت (۶ مرداد ۱۴۰۳) اثرات مواجهه طولانی با پرتو‌های فرابنفش | بین ساعات ۱۰ تا ۱۶، کمتر درمعرض نور خورشید قرار بگیرید
سرخط خبرها

آشنایی با حیواناتی که از زمان دایناسورها ادامه حیات می دهند

  • کد خبر: ۷۸۶۰۰
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۵
آشنایی با حیواناتی که از زمان دایناسورها ادامه حیات می دهند
حیوانات خوش‌شانس، یا شاید بهتر باشد که بگوییم حیوانات سرسختی هم بودند که از انقراض‌هایی که زمین به چشم خود دیده است، جان سالم به در بردند و هنوز هم به حیات خود در این کره خاکی ادامه می‌دهند.

فاطمه آصفی | شهرآرانیوز؛ زمین در طول تاریخ ۴.۵ میلیاردساله خود ۵ انقراض عمده را از سر گذرانده است. آخرین و مشهورترین انقراض‌ها مربوط می‌شود به انقراض دایناسور‌ها که همین ۶۵.۵ میلیون سال پیش رخ داد و ۷۵ درصد از کل جانداران زمین نابود شدند. با وجود این، حیوانات خوش‌شانس، یا شاید بهتر باشد که بگوییم حیوانات سرسختی هم بودند که از این انقراض‌ها جان سالم به در بردند و هنوز هم به حیات خود در این کره خاکی ادامه می‌دهند. در ادامه با برخی از این حیوانات آشنا می‌شوید.

 

  • حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش، هم‌زمان با حیات دایناسورها، موجودی شبیه کروکودیل روی زمین وجود داشته و همراه با دایناسور‌ها به‌عنوان بخشی از گروه «آرکوسورها» یا شاه‌خزندگان شناخته می‌شود. البته اولین تمساح حدود ۹۵ میلیون سال پیش تکامل یافته است که تمساح‌های امروزی از آن به‌وجود آمده‌اند. راستی از این به بعد هنگام مواجهه با اردک، مراقب خود باشید. چون آن‌ها و تمساح‌ها با هم ارتباط نزدیکی دارند و تنها آرکوسور‌هایی هستند که در دوران مدرن زنده مانده‌اند.

 

آشنایی با حیواناتی که از زمان دایناسورها ادامه حیات می دهند

  • «کاسواری»، مرگ‌بارترین پرنده جهان که به نام‌های «پرنده مهاجم» و «شترمرغ کلاه‌خودی» نیز شناخته می‌شود، از آخرین بازماندگان دایناسورهاست و این را می‌شود از پنجه و پا‌های غول‌پیکر و تاجی که روی سرش دارد، به‌راحتی فهمید. آن‌ها سومین گونه پرنده بزرگ در جهان هستند و تخم سبزرنگی دارند و شناگران ماهری هم هستند. اما چرا «کاسواری» مرگ‌بارترین پرنده جهان است؟ چون بسیار مردم‌گریز است و در صورت احساس مزاحمت، انسان را به‌طرز خطرناک و کشنده‌ای زخمی می‌کند.

 

حیوانات پیشاتاریخی

  • نه خزنده، نه پرنده و نه پستاندار؛ «تواتارا» شبیه هیچ‌کدام نیست! می‌پرسید چرا؟ چون ژنوم «تواتارا» ۴ درصد ژن‌های جهشی خزندگان معمولی، ۱۰ درصد ژن‌های پستانداران تخم‌گذار و کمتر از یک درصد ژن‌های پستانداران بچه‌زا مثل انسان را دارد. معمولا از «تواتارا» به‌عنوان دایناسور زنده یاد می‌کنند که اجداد مشترک آن با مار‌ها و مارمولک‌ها حدود ۲۵۰ میلیون سال پیش روی زمین زندگی می‌کردند. این حیوانات می‌توانند یک قرن عمر کنند، در وضعیت آب‌وهوایی بسیار سرد دوام بیاورند، نفسشان را برای یک ساعت نگه دارند و نور را با چشم سومی که در حفره‌ای در سرشان قرار دارد، ببینند. این حیوان به‌دلیل روند تکاملی کندی که داشته (۲۴۰-۶۰ میلیون سال پیش) خط ارتباطی مستقیم با پیشینه ماست.

 

  • برای کوسه‌ها توهین است که آن‌ها را دایناسور‌های امروزی بنامیم. چون آن‌ها سن و سال بیشتری دارند و اجدادشان حدود ۴۵۰ میلیون سال پیش به کوسه تکامل پیدا کردند. آن‌ها از زمان پرشدن دریا‌ها با «تریلوبیت‌ها»، یعنی رده‌ای منقرض‌شده از بندپاتباران که در دوران دیرینه‌زیستی وجود داشتند، از هر انقراض بزرگ جان سالم به در برده‌اند.

 

  • آن‌ها نه فرزندان دایناسور‌ها هستند و نه با مارمولک‌ها و پرندگان ارتباطی دارند؛ خرچنگ‌ها را می‌گوییم که اولین‌بار میلیون‌ها سال قبل از دایناسور‌ها ظهور کردند. بیش از ۴۵۰۰ گونه خرچنگ وجود دارد. خرچنگ‌های نعل‌اسبی حدود ۴۵۰ میلیون سال پیش ظاهر شدند، اما خرچنگ‌های امروزی به دوران دایناسورها، یعنی به حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون سال پیش برمی‌گردند. طول عمر خرچنگ‌ها با توجه به گونه‌شان متفاوت است. مثلا خرچنگ‌های آبی درنهایت ۸ سال عمر می‌کنند، درحالی‌که خرچنگ عنکبوتی ژاپنی ۵۰ تا ۱۰۰ سال زندگی می‌کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->